Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

οι 22 μέρες χωρίς τσιγάρο!


Ένα όμορφο πρωινό Δευτέρας αφού ξύπνησα,έφτιαξα το καφεδάκι μου και κάπνισα καμιά 10ρια τσιγάρα όπως συνηθίζω ..Κάποια στιγμή εκεί που είχα ήδη αναμμένο τσιγάρο .. το σβήνω,παίρνω το μισό πακέτο που είχα στο γραφείο μου (10-11τσιγάρα μέσα) και το πετάω στα σκουπίδια.Πήρα εντελώς ξαφνικά την απόφαση που τόσο καιρό απόφευγα ή απλά πραγματοποιούσα σιγά-σιγά και καλά! Τρέμουλο με έπιασε,δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι εγώ πέταξα τσιγάρα!Αντικατέστησα και το τασάκι με ένα ξυπνητήρι και αυτό ήταν.Από εκείνη την στιγμή το τσιγάρο είναι παρελθόν!!
Σε όποιον και να πω ότι έκοψα το τσιγάρο γελάει!"Εσύ;" μου λένε .. φουγάρο στις δύσκολες μέρες της ανεργίας εγώ!Γι' αυτό δεν είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω για το πόσο κακό μας κάνει
το τσιγάρο, έτσι θα σας περιγράψω λίγα συναισθήματα από τις πρώτες μέρες τα οποία τα έγραφα καθημερινά να τα διαβάζω ώστε να μην θέλω να το ξαναρχίσω!Να αναφέρω ότι κάπνιζα λίγο παραπάνω από ένα πακέτο την ημέρα! Ξεκινώ:


  • #Ημέρα1 χειρότερη μέρα δεν βρήκα να το κόψω! Είναι που κάθισα όλη μέρα σπίτι και κόντεψα να τρελαθώ!ούτε κοιμήθηκα καλά.Δεν θα το κρύψω το σκεφτόμουν συνέχεια, μπορώ να πω κάθε λεπτό της ώρας.
  • #Ημέρα2 ο ύπνος είναι ότι χειρότερο,προτιμούσα να πεθάνω παρά να πετάγομαι κάθε πέντε δευτερόλεπτα!η ψυχολογία καλή,τα νεύρα πολλά όμως!
  • #Ημέρα3 αναμένεται.Δεν ξέρω πως αντέχω χωρίς τσιγάρο το πρωί και ας πίνω ακόμα καφέ.Μπράβο μου! Ώρα για μεσημεριανό. Ούτε τζούρα -μαρτύριο! Αντέχω όμως!
  • #Ημέρα4 η έλλειψη ύπνου γίνεται όλο και πιο ενοχλητική.δεν σκέφτηκα σχεδόν καθόλου να καπνίσω σήμερα! θα δείξει ..
  • #Ημέρα5 νομίζω πως όταν το σκέφτομαι το κεφάλι μου πάει να εκραγεί!τόσο πολύ! Σήμερα κόντεψα να λυγίσω!
  • #Ημέρα6  όλη μέρα σπίτι και νιώθω πολύ καλά και πιο υγιής από ποτέ!
  • #Ημέρα7 μεγάλη εξάρτηση και σιγά σιγά νιώθω πως το ξεπερνάω,το 'χω ρίξει στο φαγητό όμως.
  • #Ημέρα8 έχει αρχίσει να με ενοχλεί ήδη όταν οι άλλοι καπνίζουν τριγύρω μου,όχι σε υπερβολικό σημείο! Τις πρώτες μέρες το έκανα επειδή ίσως ζήλευα και δεν το ήθελα μπροστά μου αλλά πλέον όχι!
  • #Ημέρα9 μια φίλη μου με τρομοκράτησε πως άμα πάω για ποτό θα κάνω σίγουρα και θα το ξεκινήσω ξανά!Τελικά πήγα και πραγματικά ούτε καν το σκέφτηκα!

Έχουν περάσει 22 μέρες λοιπόν ...
Η αλήθεια είναι ότι οι μέρες περνούσαν και 'γω σταμάτησα να το σκέφτομαι.Οι φίλοι μου συνεχώς να με ρωτάνε "Πάνο δεν θες να καπνίσεις;" όχι τους απαντούσα γιατί να ξανακάνω αυτό το λάθος!; Συνειδητοποίησα πόσο κακό έκανα στον εαυτό μου.Επίσης ο καπνιστής δεν διαφέρει καθόλου από τον ναρκομανή.Ακριβώς ο ίδιος εθισμός!Αυτά είχα να πω .. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου